Om oss

Plot er et markedsrådgivningsfirma. I over 15 år har vi ved å bruke fakta og innsikt om kundeatferd hjulpet markedsansvarlige med å få mest mulig effekt av sine markedsstrategier, enten de bruker fysiske butikker, nettbutikker, hjemmesider eller individer som sine salgskanaler.

Hva gjør oss unik?

Plot er et annerledes markedsføringsfirma. Vi er ikke et reklamebyrå som lever av å selge deg reklame. Vi er heller ikke et digital markedsføringsbyrå som lever av å selge deg webverktøy eller digitalt innhold. I Plot brenner vi kun for en ting: Utmeisle markedsstrategier som er kundedrevet og faktabasert. Slik hjelper vi markedsansvarlige til å bli gode på alt de gjør av markedstiltak. Hvis du vil vite mer om hvordan vi tenker og jobber er det bare å ta kontakt med oss.

Utfordringer vi løser

Vi vet at det er krevende å være markedssjef i 2017. Den digitale markedsplassen har snudd opp ned på det meste og kunder er ikke som før. I alle disse omveltningene er det godt å vite at en ting vil aldri endre seg eller gå av moten: Viktigheten av å stille det gode spørsmål. Har du for eksempel noen gang spurt deg selv:

 • Hvordan kan vi skape ny vekst?
 • Hvordan skal vi overgå våre konkurrenter?
 • Hvordan skal vi få alle til å jobbe i samme retning mot samme mål?
 • Hva skal vår digitale strategi være?
 • Hvem er våre mest sannsynlige kjøpere eller brukere?
 • I hvilken grad genererer markedsføringen vår leads?
 • Hvilke virkemidler og kanaler skal vi bruke i markedsmiksen?
 • Hvordan skal vi prioritere bruken av våre begrensede ressurser?
 • Hvilke målekriterier er det som virkelig betyr noe?
 • Hvordan kan vi lage en kundevennlig og sømløs kjøpsprosess?
 • Hvordan kan vi få gjort mer, hurtigere og bedre?

Kjenner du deg igjen, og sliter med å finne rett svar, da er du på riktig plass. Ta gjerne kontakt med oss for uforpliktende prat om dine utfordringer.

Vår arbeidsform

Sigmund Festøy, grunnlegger, daglig leder og partner i Plot AS

Created with Sketch. Hva gjør Plot unik? Kundene sier det er kulturen og kompetansen vår. De sier det er måten vi tenker og jobber sammen med dem.

Sigmund Festøy, daglig leder, grunnlegger og partner

Hjertet i vår bedriftskultur og ledestjernen i vår forretningspraksis er et verdisett vi kaller PLOTs syvstjerne.

Kort fortalt handler det om syv prinsipper for å komme inn i en god sirkel og flyt med sitt markedsarbeid.

Hjørnesteinen i verdisettet er en grunnfestet tro på at økt kundeinnsikt gjør underverk for markedsstrategien og resultatene.

Våre typiske kunder

PLOTs kunder er markedsavdelinger, markedsdirektører, markedssjefer og andre med markeds- og salgsansvar. Vi kaller rollen CMO (Chief Marketing Officer).

I enkelte tilfeller jobber vi også med HR-ledere og deres avdelinger, når temaet er Employer Branding eller internkommunikasjon.

Typen bedrifter vi jobber med rangerer i størrelse fra 20 til over 500 ansatte. De fleste av virksomhetene er basert i Norden, men vi jobber også med flere internasjonale aktører.